Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση για το ταξίδι στην Αθήνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Καλημέρα σε ολους.
Στην αθήνα στις 24 και 25 φεβρουαρίου συναντηθήκαμε πρώτα με τον αρμόδιο για θέματα Ο.ΚΑ.ΝΑ. αναπληρωτή υπουργό υγείας Κο Ξανθό και με την διευθύντρια του γραφείου Κα Ε. Τσακιροπούλου της αναπληρώτριας υπουργού εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης Κα Φωτίου. Συνάντηση έγινε και με τον Κο Καφετζόπουλο διευθυντή εφαρμογών προγραμμάτων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. 
Φυσικά θέσαμε σαν πρώτο θέμα την επαναχορήγηση σε ολους όσους παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα του Ο.ΚΑ.ΝΑ. (χωρίς να ξεχάσουμε όσους είναι στις λίστες αναμονής) του επιδόματος της πρόνοιας το γρηγορότερο δυνατόν και με επαναφορά με Νομοθετική Ρύθμιση του ποσοστού αναπηρίας στο 67% απο το 35% που είναι τώρα εξαιτίας του Κου Κουτρουμάνη και του Κου Σαχινίδη που για τους ίδιους άφησαν απείραχτους τους παχυλούς μισθούς τους αλλά και φυσικά και τους μισθούς των συμβούλων τους (άραγε πόσοι να ήτανε και εκεί?).
Η απάντηση που πήραμε και από τα δυο Υπουργεία ήταν σε θετική κατεύθυνση και είναι βέβαιο ότι μόλις ολοκληρωθεί από την Κα Φωτίου η ''καταμέτρηση'' των ανθρώπων που βιώνουν στο πετσί τους την ανθρωπιστική κρίση θα λάβουμε την μέριμνα που μας αναλογεί από την πολιτεία, εφόσον τα παιδια των προγραμμάτων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. αλλά και γενικά ολοι οι τοξικοεξαρτημένοι ζούνε στον Πάτο της κρίσης αυτής.
Καταλαβαινουμε νομίζω ολοι οτι με τις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες και αφού ορισμένοι πριν να πάνε στο σπίτι τους έκαναν ότι ήταν δυνατόν ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα άμεσης παρέμβασης από την νέα κυβέρνηση αφού εκταμίευσαν ότι ποσά είχαν και δεν είχαν απο τα υπουργεία μέχρι και λίγες ήμερες πριν τις εκλογές χρειάζονται κάποιο χρόνο για να οργανωθούν.
Βέβαια αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει λόγο ώστε να μην δικαιωθούμε στα καθ όλα δίκαια και νόμιμα αιτήματα μας ούτε φυσικά θα δεχθούμε την διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης επί άγνωστο χρόνο γιατι ο δικός μας ο χρόνος στην κλεψύδρα τελειώνει.
Τώρα όσο για τα θέματα του συλλόγου σε λίγες μέρες το πολυ σε ένα μήνα πιστεύω οτι θα έχουμε ενα δικό μας χώρο για να μπορούμε να βρισκόμαστε και να συζητάμε τα προβλήματα και ότι άλλο θα προκύπτει. Μας πρότεινε μάλιστα ο Κος Καφετζόπουλος να μας παραχωρήσει ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. ένα τέτοιο μέρος (αυτό μένει να το δούμε). 
Θέσαμε στον υπουργό Κο Ξανθό το πρόβλημα που υπάρχει με την μη χρηματοδότηση των προγραμμάτων των παιδιών που είναι στη επανένταξη και κάνουνε πολυ καλή δουλεια στο Street Work.
Θέσαμε ακόμα το ζήτημα της αύξησης των θέσεων εργασίας στο περιβάλλον του ίδιου του Ο.ΚΑ.ΝΑ. αλλά και προτείναμε να υπάρξουν και νέες δομές που θα δημιουργησουν θέσεις εργασίας με ποιο μόνιμα χαρακτηριστικά και οχι τα προγράμματα της παρηγοριάς που και αυτά έχουμε να τα δούμε καιρό.
Πχ μπορούν να γίνουν κοινωνικοί συνεταιρισμοί ακόμα και αγροτικοί κοινωνικοί συνεταιρισμοί που θα απασχολούν τα μελη των προγραμμάτων.
Τελικά πρεπει να καταλάβουμε ολοι μας οτι αν δεν δυναμώσουμε τον σύλλογο και αν δεν κατατεθούν προτάσεις και ιδέες από ολους όσους πιστεύουν οτι κάτι έχουν να πουν χωρίς να φοβαται κανένας τυχόν αποδοκιμασία από κανέναν, κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. 
Ας πάρουμε επιτέλους την ζωή μας στα χέρια μας.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Γεια σε ολους. Μόλις ήρθαμε από την Αθήνα. Οι συναντήσεις με τους δυο αρμόδιους Υπουργούς πήγαν πολυ καλά. Αύριο θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις και θα μάθετε όλες τις εξελίξεις. Συνάντηση έγινε και με τον κύριο Καφετζόπουλο του Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Καλό ξημέρωμα λοιπόν σε ολους μας. Η αρχή έγινε
Και μην ξεχνάτε


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015


Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά σήμερα μόλις τελειώσαμε με την κατάθεση στο δικαστήριο του καταστατικού του συλλόγου μας. Αύριο το πρωί θα ειμαστε παλι στην Γ μονάδα ξανά και όποιος θέλει μπορεί φυσικά να γίνει μέλος στον σύλλογο. Μετά τις 11πμ θα πάμε στην Β μονάδα στη Σταυρούπολη.
Θέλω ακόμα να παρακαλέσω να βρεθούν παιδια από τις άλλες μονάδες ώστε αφού γίνουν μέλη και οι ίδιοι, μετά να μαζεύουν και αυτοί υπογραφες από τις δικές τους μονάδες για να γίνει γρηγορότερα η συλλογή υπογραφών από όλες τις μονάδες της Θεσσαλονίκης ώστε να δυναμώσουμε τον σύλλογο το συντομότερο δυνατό.
Μην ξεχνάτε ότι μπορούν να γίνουν μέλη και γονείς και φίλοι σας αλλά και όποιος συντασσεται με τους καθ όλα δίκαιους σκοπούς και επιδιώξεις μας.
Κανένας αποκλεισμός από τους αποκλεισμένους
Ευχαριστούμε
Γεια σε ολους. Σήμερα τετάρτη και αύριο πέμπτη 18-19/02/2015 στην Γ μονάδα στο νοσοκομείο παπανικολάου θεσσαλονικη θα ειμαστε εκεί για όσους θέλουν να γραφτούν στον σύλλογο. Ακόμα θα υπάρχει στον πινάκα ανακοινώσεων της μονάδας το καταστατικό του συλλόγου για όσους επιθυμούν να το διαβάσουν αλλά και να το σχολιάσουν ακόμα και να προτείνουν διορθώσεις.
Παρακαλούμε για το καλό όλων μας να ενεργοποιηθείτε στα του συλλόγου τα θέματα.
Υ.Γ1 θα ειμαστε εκεί από της 9+30πμ μέχρι και τις 11+30πμ
Υ.Γ2 Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ειμαστε και στις υπόλοιπες μονάδες(θα κανουμε σχετικές ανακοινώσεις)
Ευχαριστούμε   

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνησε από χθες η λειτουργια του - συλλόγου θεραπευομενων ο.κα.να Βορείου Ελλάδος ο ''Σίσυφος'' -  όποιος επιθυμεί να γραφτεί στο σύλλογο η να πει ελεύθερα την γνώμη του και να παρουσιάσει τις προτάσεις και τις ιδέες του μπορεί να μπει στη σελίδα μας στο facebook στην διαδικτυακή διεύθυνση https://www.facebook.com/sisiphus η και με mail στο sisiphus.okana.greece@gmail.com ακόμα στο  http://sisyphusnortherngreece.blogspot.gr η και με ελληνικούς χαρακτήρες παλι στο facebook γράφοντας  ολόκληρο το όνομα του συλλόγου. 
Σας ευχαριστώ, ελπίζουμε στην βοήθεια σας και την στήριξη σας.  Κανένας αποκλεισμός από τους αποκλεισμένους

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκινουν απο σημερα οι εγγραφες στον συλλογο θεραπευομενων οκανα Βορειου Ελλαδος. 
Οποιος ενδιαφερεται να συμμετασχει μπορει να επικοινωνησει με το τηλεφωνο 6950559212 η να γραψει στο blog. 
Σε λιγες μερες θα υπαρχει και σελιδα στο facebook.
Μπορει να γραφτει οποιος το επιθυμει δεν υπαρχουν αποκλεισμοι.