Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Καλό απόγευμα σε ολους και με την ελπίδα (αύριο) να δούμε και κάποια στιγμή τον Ήλιο.
Αγαπητοί φίλοι αφήνουμε σε λίγες μέρες τον Μάρτη και κάνοντας ένα μικρό απολογισμό για αυτές τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του Σίσυφου αλλά και της σελίδας μας εδώ στο fb καθώς και στην διεύθυνσηhttp://sisyphusnortherngreece.blogspot.gr/ δεν βλέπουμε να έγινε κάτι που να άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο που ζουν κινούνται και παλεύουν για την ζωή τους αλλά και την απεξάρτηση τους οι θεραπευόμενοι του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και τα άλλα παιδιά που όμως ακόμα δεν πήραν την απόφαση να κάνουν το πρώτο βήμα για όποιο θεραπευτικό σχήμα πιστεύουν ότι τους εκφράζει καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά όμως η πραγματικοτητα είναι εντελώς διαφορετική και το λέω αυτό με την έννοια του ότι εμείς, οι απεξαρτημένοι, οι βρισκόμενοι στην φάση της επανένταξης, οι υπό καθεστώς take home, οι υπό θεραπεία υποκατάστατου σταθεροποιημένοι, οι υπό καθημερινή χορήγηση βρισκόμενοι, και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες Πρεζάκηδών (όπως μας γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα) λειτουργούμε όπως το μετέωρο βήμα του πελαργού, δηλαδή καθημερινά λέμε ότι αύριο θα αλλάξουμε την ζωή μας αλλά δεν το κανουμε πότε. Έτσι λοιπόν εδώ ερχεται η καθ όλα νόμιμη πλέον λειτουργία του συλλόγου μας να σταματήσει τον μετεωρισμό του βήματος μας και να κάνει με σιγουριά και στέρεα πάνω από όλα το Επόμενο.
Η αρχή το ήμισυ του παντός και την αρχή την κάναμε, τώρα είναι καιρός να αρχίσουμε να βαδίζουμε προς τα εμπρός προσεκτικά και σταθερά.
Όλοι μαζί Μπορούμε να καταφέρουμε τους βασικούς μας στόχους που δεν είναι άλλοι (ας μου επιτραπεί η έκφραση) από την συλλογική εμπέδωση των κεκτημένων της ισονομίας και της ισοπολιτείας στον συλλογικό νου των συνανθρώπων μας, την καταπολέμησή κάθε ρατσιστικής και φασιστικής συμπεριφοράς εναντίον μας και τέλος τον αποστιγματισμό μας.και την εξάλειψη κάθε αρρωστημένης και παρωχημένης νοοτροπίας που οδηγεί σε διαχωρισμούς των ανθρώπων.
Απευθύνω λοιπόν εκκληση σε ολους τους ανθρώπους με κοινωνικές ευαισθησίες σε όλες τις συλλογικότητες που δεν φορούν παρωπίδες και αγωνίζονται για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και τέλος στην σημερινή κυβέρνηση αλλά και σε όλες τις Δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή να αλλάξουμε τις ζωές μας και να απομυθοποιήσουμε επιτέλους τα ναρκωτικά ώστε να πάψουμε να θρηνούμε συνεχώς νέα θύματα..
Όσο για εμάς όπως κλείνουμε πάντα έτσι και σήμερα... Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι...

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ανακοινωση

Γεια και χαρά σε όλους σας εκεί έξω, αλλά και στους συνανθρώπους μας που δυστυχώς βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας των ναρκωτικών.
Έγινε η συνάντηση με τον κύριο Κώστα Γασγαλίδη στο γραφείο του στα κεντρικά του Ο.ΚΑ.ΝΑ και από την όλη συζήτηση που κάναμε, πέραν του ότι μας βοήθησε με τις συμβουλές του για τον σύλλογο μας, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε να μας παραχωρήσει ο Ο.ΚΑ.ΝΑ κάποιο χώρο για να στεγαστούν τα γραφεία του ''Σίσυφου''
Απάντηση θα πάρουμε προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Περιμένουμε όμως απάντηση και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για το ίδιο θέμα, εφόσον ζητήσαμε και από κει την παραχώρηση χώρου.
Ένα άλλο θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε εξαντλητικά, είναι να βρούμε όλοι μαζί ένα τρόπο να ξεπεράσουμε την δική  μας εσωστρέφεια και να καταλάβουμε πως ο στιγματισμός από την σημερινή κοινωνία δεν θα πάψει να υφίσταται από την μια μέρα στην άλλη και πως αν ο καθένας μας δεν αποβάλει το αίσθημα περιθωριοποίησης που μας έχουν κολλήσει κάποιοι αλλά και με επιμέλεια δυστυχώς καλλιεργήσαμε οι ίδιοι, δεν θα καταφέρουμε εύκολα να αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται στον καθένα μας για να πάμε ένα βήμα ακόμα παραπέρα στο να αποδιώξουμε την ανασφάλεια από μέσα μας και να ''εκπαιδευτούμε'' ξανά, ακόμα και από την αρχή αν χρειαστεί, στο να καταφέρουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μας χωρίς την Χρήση ''πατερίτσας'' που όσο την χρησιμοποιείς τόσο περισσότερο σε κάνει ανάπηρο. Αυτό το καταφέρνουν μόνο οι εξαρτησιογόνες ουσίες που με τόσο πάθος αγαπήσαμε κάποια στιγμή στην ζωή μας και χωρίς να το καταλάβουμε η στιγμή έγινε η μισή ζωή μας.
Και επειδή όπως λένε αυτοί που ξέρουν, τα μεγάλα κείμενα κουράζουν στο ιντερνέτ, θα κλείσω μεν λίγο απότομα δεν θα πάψω όμως να σας θυμίζω πως όσο δύσκολα και να είστε, όσο δικαιολογημένο η όχι θυμό να έχετε μέσα σας, όσο και να αντιλαμβάνεστε πως όταν μπαίνετε στο καφενείο της γειτονιάς σας κάποιοι σταματούν να μιλούν και κάποιοι άλλοι σας κοιτάζουν ανάγωγα Εσείς να έχετε το κεφάλι ψηλά και να μην ξεχνάτε ότι....    

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

''Σίσυφος'' σύλλογος θεραπευομένων ο.κα.να Βορείου Ελλάδος : Καλό βράδυ σε ολους. Σήμερα είχαμε μια συνάντηση μ...

''Σίσυφος'' σύλλογος θεραπευομένων ο.κα.να Βορείου Ελλάδος : Καλό βράδυ σε ολους. Σήμερα είχαμε μια συνάντηση μ...: Καλό βράδυ σε ολους. Σήμερα είχαμε μια συνάντηση με την Κυρία Ελένη Χριστιά χωρίς να καταλήξουμε κάπου για το θέμα της παραχώρησης από τον ...
Να ειστε ολοι καλά εκεί έξω, να είναι καλά και οι συνάνθρωποι μας που δεν είναι έξω και λόγο της εξάρτησης τους βρίσκονται σε κάποια φυλακή, να έχετε υπομονή αλλά όχι απεριόριστη και να ειστε βέβαιοι ότι ολοι μαζί με μπροστάρη το σύλλογο μας τον Σίσυφο θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και τις ανόητες νοοτροπίες που μας κρατούν εκτός κοινωνικού ιστού και μας στιγματίζουν καμιά φορά και για μια ολόκληρη ζωή ακόμη.
Σήμερα είναι κομβική η συνάντηση που έχω με τον κύριο Κώστα Γασγαλίδη και αυτό γιατι πρεπει να ξερουμε τις προθέσεις του Ο.ΚΑ.ΝΑ. απέναντι στον σύλλογο μας.
Το βράδυ θα βγει αναλυτική ανακοίνωση για όσα θα συζητηθούν και αν κάποιος από εσάς έχει κάτι να προτείνει μπορεί να το κάνει στην σελίδα και να είναι βέβαιος ότι θα το θέσω υπόψιν του κυρίου Γασγαλίδη το μεσημέρι.
Αυτά προς το παρόν. Πάντα να ειστε σε ετοιμότητα ότι και να σας τύχει να μην ξεχνάτε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι αυτό που κερδίζεται με προσπάθεια και αγώνα πολλών ετών μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή αδυναμίας.
Πότε δεν λησμονούμε ότι....

Καλό βράδυ σε ολους. Σήμερα είχαμε μια συνάντηση με την Κυρία Ελένη Χριστιά χωρίς να καταλήξουμε κάπου για το θέμα της παραχώρησης από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ ενός χώρου για τα γραφεία του συλλόγου μας, Ελπίζουμε να δοθεί μια λύση την τετάρτη στο ραντεβού μας με τον Κύριο Κώστα Γασγαλίδη.
Σας ζητώ άλλη μια φορά συγνώμη που δεν σας ενημερώνω αναλυτικά αλλά το πρόβλημα μας με την σύνδεση στο δίκτυο δεν έχει λυθεί ακόμη οριστικά.
Παρ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπιζουμε ειμαστε βέβαιοι οτι τελικά θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε τον σύλλογο μας, για αυτό άλλωστε δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι πρεπει ολοι μας να καταθέτουμε τις απόψεις μας και να λέμε την γνώμη μας άφοβα.Να γνωρίζετε ότι κανένας στο σύλλογο δεν μας περισσεύει και πως όλες οι φωνές ακούγονται το ίδιο δυνατά όταν είναι λογικές και πάνω από όλα δίκαιες.
Να μην ξεχνάτε ακόμη ότι κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα και τα πάντα θέλουν αγώνα και πίστη στο σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από το να καταφέρουμε να άρουμε τις αδικίες που έχουμε υποστεί από κάποιους που αποφασίζουν εδώ και χρόνια για εμάς αλλά χωρίς εμάς.
Τέλος, να μην ξεχνάει κανείς μας, πως όπως και να μας φερθεί κάποιος, όπως και να μας κοιτάξει, εμείς συνεχίζουμε στον δρόμο της απεξάρτησης και ότι.......

Καλημέρα σε ολους. Πιστεύουμε ότι πρεπει επιτέλους να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα με τα ναρκωτικά στη χώρα μας, Εδώ και πολλά χρόνια η πολιτικές που ακολουθήθηκαν εξυπηρέτησαν όπως πάντα άλλωστε, συγκεκριμένα συμφέροντα και το μόνο που ενδιέφερε ήταν να ακούγονται καλά στα αυτιά των ''σωστών οικογενειαρχών'' και στους ''νοικοκυραίους''.
Βεβαία όλα αυτά άλλαζαν σε προσωπικό όμως επίπεδο όταν η εξάρτηση χτυπούσε πλέον και την δική τους πόρτα και έβλεπαν το παιδί τους να πέφτει θύμα των δικών τους επιλογών που για χρόνια υποστήριζαν με πάθος π.χ 4/5 στους κατηγορούμενους για ναρκωτικά αλλά δεν πείραζε που οι παιδεραστες ''έκαναν'' τα 3/5 η ακόμα και τα 2/5 των ποινών που επέβαλαν τα δικαστήρια αν πιάνονταν το παιδί τους με ουσίες κάποια στιγμή (σίγουρο).
Όλα αυτά τα γράφω γιατι θέλω να καταλήξω ότι επιτέλους πρεπει αυτές οι αγκυλώσεις να πάψουν να υπάρχουν στον τρόπο που λειτουργεί η πολιτεία απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών και να πέσει το βάρος και στη πραγματική πρόληψη και οχι στις σημερινές δομές που υπάρχουν για να τρώνε λεφτά κάποιοι πονηροί χωρίς κανένα αποτέλεσμα και επιτέλους να Απομυθοποιηθούν τα ναρκωτικά από το σχολείο και από πολυ μικρές ηλικίες.
-Εκτός αν θέλουν να μετράνε νέους χρήστες κάθε χρόνο και τους νέους θανάτους από την χρήση.. Σίγουρα υπάρχει κάποια υπηρεσία με πέντε δέκα άτομα που κάνουν αυτήν την δουλεια ε?
Ύελος πάντων τα μεγάλα κείμενα κουράζουν, εμείς όμως θα γράφουμε και σε λίγες μέρες θα το κανουμε με ρυθμό ενόχλησης.
Οτι όμως και να γίνει εμείς ένα πράγμα δεν πρεπει να ξεχνάμε όσο άσχημα και αν μας φέρονται και όσο δυσκολα και να μοιαζουν τα πράγματα!! οτι....

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σήμερα ο χάρης μιλάει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοζάνης και μαλλον σύντομα θα έχουμε τα πρώτα μας γραφεία στην Κοζάνη. Θα ήθελα να απευθυνθώ προς ολους όσους έχουν όρεξη να βοηθήσουν και να εργαστούν για το σύλλογο μας στην Βόρεια Ελλάδα και σε οποιονδήποτε νομό μπορούν να το κάνουν αυτό να επικοινωνήσουν με το mail του συλλόγου η στο τηλέφωνο 6950559212 για να εξετάσουμε την δυνατότητα να ανοίξουμε γραφεία όπου μπορούμε φυσικά. Πρέπει ολοι μαζί να κανουμε τον σύλλογο ζωντανό κυτταρο και μέσα από αυτόν να διεκδικήσουμε και να πάρουμε οτι τόσα χρόνια μας αρνειται η πολιτεία, Ίσες ευκαιρίες στην εργασία και αποδοχή της κατάστασης μας. Μπορούμε και πρεπει να αποδείξουμε στο σύνολο της κοινωνίας οτι μπορούμε να απεξαρτήθουμε και δεν μας αξίζει ο Στιγματισμός και η Ρατσιστική συμπεριφορά. Εμείς θα σπάσουμε τις αλυσίδες που μας αποκλείουν από τον κόσμο και φυσικά εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν.
Να ειστε αισιόδοξοι και σίγουροι οτι μαζί θα αλλάξουμε αυτήν την νοοτροπία, να θυμάστε πάντα όμως ότι...

Συγνώμη αλλά είχαμε προβλήματα με την σύνδεση μας. Λοιπόν ενώ ειμαστε στην αναμονή για κάποιες συναντήσεις για θέματα του συλλόγου, εσείς μπορειτε να κάνετε κάποιες κινήσεις για να επανασυνδεσετε το ρεύμα στα σπίτια σας και να προχωρήσετε στην διαδικασία της επιδότησης ενοικίου. Πολλοί απο εμας έχουμε πρόβλημα με το ρεύμα όπως και με την στέγη γενικότερα, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δίνουν κάποιες ανάσες χωρίς όμως να λύνουν το δικό μας πρόβλημα επιβίωσης. Και δεν εννοω μόνο το επίδομα της πρόνοιας αλλά την αντιμετώπιση της θεραπείας μας οχι πλέον μόνο στο πλαίσιο της μείωσης της βλάβης, αλλά στην επαγγελματική κατάρτιση και για όσους καταφέρνουν να περάσουν στην επανένταξη την επαγγελματική τους αποκατάσταση, στην αρχή μέσα από κάποιες δομές του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και κάποτε επιτελούς να αρχίσουν κάποιοι δήμοι να απορροφούν ανθρώπους μας που έχουν καταφέρει μετά από αγώνα να απεξαρτηθούν.
Και για όσο διαρκεί αυτή η προσπάθεια του καθένα να ξαναφτιάξει την ζωή του μην ξεχνάτε ότι....

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Καλό βράδυ σε ολους. Ελπίζουμε οτι αυριο θα έχουμε νεα για την συνάντηση που ζήτησε ο σύλλογος με τον πρώην Αντιπρόεδρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ και υπεύθυνο για την Βόρεια Ελλάδα Κο Γασγαλίδη Κώστα. 
Ειναι αρκετά σημαντική γιατι θέλουμε την βοήθεια του αλλά και την γνώμη του για την σκέψη δημιουργίας της πρώτης - Κοιν.Σ.Επ - στην Ελλάδα (νομίζω) που θα απασχολεί άτομα που θα είναι στην Επανένταξη προγραμμάτων απεξάρτησης του Ο.ΚΑ.ΝΑ.. Θα σας ενημερώσουμε όπως κανουμε πάντα για τα θέματα του συλλόγου, αφού ολοκληρώσουμε την συνάντηση με τον Κύριο Γασγαλίδη, προς το τέλος της εβδομάδας.
Πιστεύουμε ότι με την ενεργή συμμετοχή όλων σας θα καταφέρουμε τελικά να αλλάξουμε το ''τοπίο'' ως αναφορά την επαγγελματική κατάρτιση μας, αλλά και την δυνατότητα των ίσων ευκαιριών για εργασία, σε πρώτη φάση τουλάχιστον όσων παιδιών μπορούν να εργαστούν και είναι στην επανένταξη.
Και καθώς αργά μεν, αλλά προχωρώντας δε, εσείς μην ξεχνάτε...

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να σταματήσει επιτέλους η αδικία που γίνετε σε βάρος μας και να επανέλθει με νόμο η χορήγηση αναπηρίας 67% σε ολους όσους παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα του Ο.ΚΑ.ΝΑ η και άλλων προγραμμάτων 18 άνω ΚΕ.Θ.Ε.Α αλλά σε αυτήν την προσπάθεια πρεπει να πάμε συντεταγμένα.
Στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε τις δράσεις μας και σας καλούμε να βοηθήσετε ολοι. Ακόμα να μην ξεχνάμε τα παιδια που είναι σε λίστες αναμονής, αλλά και όσους δεν παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.
Ευχαριστούμε και να θυμάστε πάντα πως δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός από τους αποκλεισμένους
Καλό σας βράδυ και...