Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ενημέρωση

Καλό σας απόγευμα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Λοιπόν κατεβήκαμε στην Αθήνα και συναντηθήκαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου Θεραπευομενων Ο.ΚΑ.ΝΑ Έφη Κοκκίνη και με το μέλος του Δ.Σ Χρήστο Σκάρτο στην συνάντηση ήταν τα παιδιά από την Θετική Φωνή και τον Σύλλογο Προμηθέας.
Επειδή δεν θέλω να γράφω και να σας κουράσω θα τα γράψω με παραγράφους
Με την συνάντηση μας στα γραφεία του συλλόγου Θεραπευομένων ο.κα.να. ξεκαθαρίσαμε οτι δεν υπαρχει κανένας λόγος να ειμαστε σε ''κόντρα'' οι δυο σύλλογοι.
Αποφασίσαμε να ειμαστε σε συνεχή επικοινωνία ώστε να συντονίζουμε τις προσπάθειες μας που αποσκοπούν στην καλυτέρευση της ζωής των θεραπευομένων και όλων των χρηστών ουσιών στην Ελλάδα και παντού.
Επιβεβαιώσαμε την προσήλωση μας στα προγράμματα Μείωσης Βλάβης και την φιλοσοφία τους την οποία και ο ''Σίσυφος'' επικροτεί και χαιρετίζει.
Τέλος ο ''Σίσυφος'' ευχαριστεί τους ανθρώπους της Θετικής Φωνής και του Προμηθέα για την βοήθεια και την υποστήριξη που μας πρόσφεραν για το ταξίδι μας αυτό αλλά και την συνάντηση με τον Σύλλογο θεραπευομένων ο.κα.να.
Υ.Γ.1 Αργότερα σήμερα, ελπίζω ότι θα μπορέσω να σας ενημερώσω για όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση μας μας με τον νέο πρόεδρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ κύριο Ευάγγελο Καφετζόπουλο καθώς και με τον αρμόδιο κυβερνητικό βουλευτή του Σύριζα για θέματα εξαρτήσεων κύριο Κώστα Ζαχαριά και την κυρία Έρη Σαμικά μέλος της ομάδας εξαρτήσεων παλι του Συριζα.
Υ.Γ.2 Θέλω να σας ευχαριστήσω ολους για το ενδιαφέρον σας και να σας βεβαιώσω για ένα πράγμα.
Ο σύλλογος μας ο Σίσυφος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθουν τα δυο βασικά αιτήματα των Θεραπευομένων του ο.κα.να. αλλά και όσων χρηστών ουσιών βρίσκονται αυτή την στιγμή εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους, στην μοίρα τους και όπου αλλού είχαν αποφασίσει κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς να μας πετάξουν. Δηλαδή την άμεση επαναφορά του ποσοστού αναπηρίας στο 67% και την επαναχορήγηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα του επιδόματος της πρόνοιας και δεύτερο την τοποθέτηση εκπροσώπου των θεραπευομένων στο διοικητικό συμβούλιο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. έστω και προσωρινά μέχρι να αλλάξει ο σχετικός νόμος από την νέα κυβέρνηση και επιτέλους να αρχίσει να γίνετε πράξη ο αποστιγματισμός και η κοινωνικοοικονομική επανένταξη πρώτα από τον οργανισμό (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) αλλά και από την πολιτεία που υποτίθεται ότι είναι επιφορτισμένη με την εμπέδωση του αισθήματος της ισονομίας και της ισοπολιτείας για ολους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους της..
ΣΙΣΥΦΟΣ
Σύλλογος θεραπευομένων ο.κα.να. Βορείου Ελλάδος
Ελάτε μαζί μας να δείξουμε σε κάποιους ότι δεν ειμαστε......

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Μας προέκυψε ξαφνικά και φυσικά θα το κανουμε.
.
Στις 12 περιπου το μεσημέρι σήμερα συντονιστείτε πρώτα με το ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στους 93,4 στα FM στην εκπομπή του Απόστολου Λυκεσά ''ΟΡΘΆ - ΚΟΦΤΆ'' για μια μικρή ενημέρωση για τον σύλλογο μας, 
Και το απόγευμα φυσικά μην ξεχάσετε να ακούσετε τι έχουν να πουν και τι προσφέρουν στην πόλη μας αλλά και σε ολους εμάς τα παιδιά από την ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ και το Thess CHECKPOINT
Μας ενδιαφέρει ολους. ( στον Alpha 96,5 )..