Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ενημέρωση από την συνάντηση με τον Υπουργό Δημήτρη Στρατούλη

Παιδιά καλό βράδυ και συγνώμη που άργησα να σας ενημερώσω για το τελευταίο ταξίδι στην Αθήνα αλλά ενώ είχα γράψει όλη την ενημέρωση κόπηκε το ρεύμα και πρεπει να το ξαναγράψω.
Λοιπόν θα σας πω πως έχουν τα πράγματα και όποιος από εσάς θέλει να μάθει κάτι πιο συγκεκριμένο μπορεί να το θέσει σαν ερώτηση η σαν σχόλιο και θα του απαντήσω.
Μιλήσαμε με τον Υπουργό Δημήτρη Στρατούλη την 22-5 τρέχοντος. Θέσαμε ξανά το θέμα για τα ποσοστά αναπηρίας στην τοξικοεξάρτηση και ζητήσαμε να αρθεί το συντομότερο η αδικία που έγινε όχι μόνο σε όσους παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης, αλλά για ολους τους χρήστες ουσιών.
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων είναι η εξής
- Την επόμενη εβδομάδα ορίζεται η επιστημονική επιτροπή που θα έχει σαν έργο της την αλλαγή του τρόπου που δίνονται τα ποσοστά αναπηρίας όχι μόνο σε ότι αφορά την χρόνια και βαριά τοξικοεξάρτηση με κακή πρόγνωση αλλά και όλες τις άλλες παθήσεις..
Μας ζητήθηκε από τον κύριο Υπουργό να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σαν σύλλογος θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ. Βορείου Ελλάδος πράγμα που θα κανουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Τέλος προς ενημέρωση όλων σας σας κάνω γνωστό ότι ο Υπουργός αλλά και η κυβέρνηση έχουν σκοπό να άρουν τις αδικίες που έγιναν με τις μνημονιακές κυβερνήσεις που μας έκαναν ολους ''καλά'' χρησιμοποιώντας με μεγάλη τέχνη το BLANCO (διορθωτικό) και απλά από 67% έριξαν το ποσοστό σε 35% όχι μόνο στην τοξικοεξαρτηση αλλά και σε άλλες παθήσεις, ώστε να μην δικαιούνται αναπηρικές συντάξεις πολλές κατηγορίες ανθρώπων με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Σταματούν επιτέλους και η συνεχόμενες και χωρίς κανένα λόγο επανεξετάσεις ανθρώπων με ανίατες ασθενειες οπότε δεν θα χρειαζόσαστε πλέον π.χ. όσοι δεν έχετε δυστυχώς κάποιο άκρο σας να επιβεβαιώνετε κάθε χρόνο στις επιτροπές ότι δεν φύτρωσε καινούργιο.
Μέχρι τον Αύγουστο η και νωρίτερα θα έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος, κατέληξε ο Δημήτρης Στρατούλης

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

O Μιχελογιαννάκης ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις για το AIDS

Μετά τις έντονες αντιδράσεις οργανώσεων που ασχολούνται με θέματα HIV/AIDS

Απαντώντας στους εκπροσώπους του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή", του "Κέντρου Ζωής" και του Σωματείου "PRAKSIS", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης αναφέρει ότι έδωσε τις αναγκαίες εξηγήσεις στο πλαίσιο συνέντευξης του στον ρ/σ Alpha 989.
"Ξεκαθάρισα την παρεξήγηση η οποία δικαιολογημένα σας διέγειρε", αναφέρει σε επιστολή του, παραπέμποντας στην εν λόγω συνέντευξη.
Όσο για το περιστατικό που περιέγραψε με τη Θεία Κοινωνία και με την λοιμωξιολόγο η οποία δέχθηκε να κοινωνήσει από το ίδιο Δισκοπότηρο με τα οροθετικά παιδιά, υποστηρίζει ότι "συνέβηκε πριν 30 χρόνια, όντας τότε δευτεροετής φοιτητής της Ιατρικής".
"Εκείνη την περίοδο", συμπληρώνει, "υπήρχε πλήρης επιστημονική σύγχυση για τη μετάδοση του ιού του AIDS. Το ανέφερα στην εκπομπή του κ. Κώστα Μπογδάνου, για να δείξω ότι παρά την επιστημονική σύγχυση, ο βαθμός της πίστης επικρατούσε" καταλήγει.
- See more at: http://left.gr/news/o-mihelogiannakis-zitise-syggnomi-gia-tis-diloseis-gia-aids#sthash.3nETkzM4.dpuf

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Καλημέρα ξανά από την βροχερή θεσσαλονίκη
Για τα σχετικά με το ''φεστιβάλ'' της 9ης Μάη μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα αν και μακροσκελή ανάλυση - συζήτηση στον παρακάτω σύνδεσμο.