Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

OKANA - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ





Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα ούτε άκουσα το ''Ντοκιμαντέρ'' σας αλλά και μόνο που δεν ζητήσατε να ακούσετε την γνώμη των ανθρώπων του συλλόγου θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ. Βορείου Ελλάδας, τον ''ΣΙΣΥΦΟ'' για το θέμα αυτό, δεν μας ενημερώσατε ότι σκοπεύατε να κάνετε κάτι σαν αυτό (όχι ότι είστε υποχρεωμένοι να κάνετε κάτι τέτοιο) και το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του ''Ντοκιμαντέρ σας'' βλέπουμε την αξιότιμη κυρία Χριστιά και κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσωπο!! μα είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να το ανεβάζετε για να συνεχίσετε να ψήνετε τον κόσμο, ότι τα χρήματα που πλέον δεν έχει πιάνουν τόπο? ότι κάνετε προσπάθεια σαν Ο.ΚΑ.ΝΑ. και ενδιαφέρεστε για τους θεραπευόμενους, όταν από τα 26.000.000 ευρώ της κρατικής επιχορήγησης με το ζόρι χρησιμοποιείτε τα 2.000.000 ευρώ για τους 10.000 περίπου θεραπευόμενους ( αγορά υποκατάστατων) και τα υπόλοιπα 24.000.000 είναι για τους μισθούς των 800 - 1000 ? εργαζομένων!! Δηλαδή πάλι η παλιά (καλοστημένη οφείλω να παραδεχτώ) ιστορία επαναλαμβάνετε? και σήμερα με κυβέρνηση της αριστεράς? τότε κρίμα, πολύ κρίμα και μια μικρή σταγόνα ντροπή για όσους μιλούν για εμάς χωρίς εμάς. Και ΝΤΡΟΠΗ μεγάλη, για όσους αποφασίζουν για εμάς πάλι χωρίς εμάς ενώ άλλα μας έλεγαν πριν, βέβαια εδώ ισχύει το ''πριν αλέκτωρ λαλήσει 3'' εσείς θα μας έχετε τρελάνει 1013! Και θα παρακαλούσα να μην αρχίσετε πάλι τα γνωστά περί οργής των θεραπευομένων και τα υπόλοιπα γνωστά κλισέ που χάρη σε αυτά ορισμένοι (ας μην χαρακτηρίσω) έφτιαξαν καριέρες, έγραψαν άχρηστα βιβλία ( φαντάζομαι επιδοτούμενα) και γενικά γαντζώθηκαν στις ακριβές τους καρέκλες την ίδια ώρα που ο Δημήτρης ο Κώστας η Αναστασία και εκατοντάδες άλλοι, δεν έχουν ρεύμα, ούτε νερό, δεν μένουν σε σπίτια, δεν έχουν δεύτερο βρακί να φορέσουν τους έκοψε και ο Κουτρουμάνης με τον Σαχινίδη και τα προνοιακά επιδόματα και γενικά αρκετοί καθώς πρέπει κύριοι αναρωτιούνται γιατί αντέχουν ακόμα και δεν κάνουν την χάρη στον εαυτό τους και τους ίδιους να μπούνε σε κάνα τάφο ώστε να παίρνουν σειρά και η νέες φουρνιές που είναι αλήθεια ότι είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμοι. Θα σας έγραφα και άλλα, όμως όπως έγραψα στην αρχή δεν είδα ούτε άκουσα το ''Ντοκιμαντέρ σας'' και υπάρχει για όλους το τεκμήριο αθωότητας, θα το δω όμως σύντομα και αν κάνω σε κάποιο σημείο λάθος θα ζητήσω συγνώμη και θα απολογηθώ, αλλά ξανά γράφω ότι αυτά τα λίγα ήταν για την διαδικασία και όχι για την ΟΥΣΙΑ του ''Ντοκιμαντέρ'' Μόνο ένα τελευταίο θέλω να γράψω - Αν μάθω ότι για το ''Ντοκιμαντέρ σας'' πήρατε χρήματα από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. η από κάνα ΕΣΠΑ θα πεθάνω!!!! (όπως ακριβώς το λέει ο Λαζόπουλος). Για τον ''ΣΙΣΥΦΟ'' βαλαχάς δημήτρης.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Καλό μεσημέρι σε ολους
Ελπίζουμε οτι σε λίγες ημέρες θα έχουμε ουσιαστικά νέα για τα προβλήματα που υπάρχουν στα προγράμματα μείωσης της βλάβης καθώς και τις διάφορες προτάσεις που θα υπάρξουν για τα θέματα αυτά. Ακόμη αν όχι αυτή την εβδομάδα σίγουρα την άλλη θα μάθουμε τελικά ποιά θα είναι τα νέα ποσοστά αναπηρίας για την βαριά τοξικοεξάρτηση με κακή πρόγνωση. Ο σύλλογος έκανε οτι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή έως ότου σχεδιαστεί και θεσμοθετηθεί ένα διαφορετικό επίδομα που τουλάχιστον θα δίνει μια πραγματική προοπτική στους θεραπευομένους, να καταφέρουμε να ανεβάσουμε το ποσοστό αναπηρίας σε τέτοιο επίπεδο που να το παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Πρέπει να γίνει σε ολους μας συνείδηση οτι μόνο μέσα από τα προγράμματα μείωσης της βλάβης μπορούμε να αποκτήσουμε προοπτική για ένα καλύτερο μελλον για ολους μας, πάντα όμως εφαρμόζοντας την φιλοσοφία της μείωσης της βλάβης χωρίς εκπτώσεις και ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα όπως αυτά προκύπτουν από οργανώσεις όπως το IDPC το TNI το HARM REDUCTION INTERNASIONAL και άλλες.