Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Καλωσορίζουμε την Fixouli στην συγγραφή του Blog μας και την ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά της στον σύλλογο θεραπευομένων Βορείου Ελλάδος ο ''Σίσυφος''
 

Σάββατο 7 Μαΐου 2016


Εγώ προσωπικά θα κρατούσα μια πολύ πολύ μικρή βιολογική σακουλίτσα, για να βάλω μέσα τις προσδοκίες που καλά κάνει και έχει ο Αγωνιστής Γιατρός Γιώργης Οικονομόπουλος που χρόνια τώρα παλεύει μόνος του την ιστορία της αποποινικοποίησης της Κάνναβης στην Ψωροκώσταινα και τι δεν τράβηξε αυτός ο Άνθρωπος σε όλη αυτή την πορεία του για να φτάσουμε να έχουμε αυτές τις αμυδρές κατ εμέ ελπίδες έστω για την θεραπευτική Κάνναβη. Πέρασαν τουλάχιστον οι εποχές που έπρεπε να φύγει (φυγαδευμένος) μετά από την αλησμόνητη εκείνη εκδήλωση που άναψε μπροστά στα μάτια όλων ένα τρίφυλλο δηλώνοντας ότι πρέπει να γίνει αποποινικοποίηση του Χόρτου στην χώρα μας. (μάλλον το 87 ήταν, άλλωστε τότε ψηφίστηκε ο 1729 για την καταπολέμηση των ναρκωτικών). Έτσι λοιπόν μιας και οι εποχές άλλαξαν και έχουμε και κυβέρνηση της Αριστεράς το λιγότερο που μπορώ να πω εγώ προσωπικά είναι.. ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον Γιώργη Οικονομόπουλο που δεν κώλωσε ποτέ του !!

Giorgis Oikonomopoulos
Από την χθεσινή συνάντηση το Υπουργείο Υγείας για τη νόμιμη θεραπευτική κάνναβη στην οποία ο υπουργός κ. Ξανθος μας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με τον ΕΟΦ θα προχωρήσει στη ρύθμιση του θέματος... Ελπίζουμε να την προλάβουμε σε αυτή τη ζωή!
Μέχρι τότε... όλοι στην εκδήλωση για την κάνναβη Σάββατο 7 του Μάη στην Νομική Σχολή (Σόλωνος):
11:00π.μ.: Κλωστική Κάνναβη
15:00μ.μ.: Ιατρική Κάνναβη
και στις 19:00μ.μ. Μουσική Πορεία (πλατεία Κλαυθμωνος)
περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/events/588645484635429/


Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ξέρετε μέρες που είναι δεν θέλω πάλι να μου λένε οι φίλοι μου οτι γίνομε κακός, αλλά αν δεν τα γράψω κάνω χαρούλα σε πονηρούς αγαπητικούς της καρέκλας και δεν θα μπορώ για την υπόλοιπη ημέρα να απολαύσω το χαβιάρι μου.
Παρακαλώ λοιπόν αν δεν έχετε να κάνετε τίποτα καλύτερο διαβάστε το κείμενο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και μετά δείτε και το βίντεο που έχουν φτιάξει για να ψήσουν 1ον το κοσμάκη που δίνει τα λεφτά του για τους θεραπευομένους ώστε να έχουν και αυτοί ένα επαγγελματικό μέλλον. 2ον να δίνουν προς τα έξω την εικόνα των ανθρώπων που νυχθημερόν εργάζονται για το καλό μας (ε, και κάτι λίγο για το δικό τους καλό) και 3ον (προσωρινά τελευταίο) Είναι οι ετοιμασίες πριν την μεγάλη μπουκιά που οσονούπω ετοιμάζονται να καταπιούν για ακόμη μια φορά.
Δηλαδή θα σκάσω ας κάνουμε την αυτοκριτική μας πιο συχνά και θα αρχίσω με εμένα γράφοντας όχι κάτι δικό μου αλλά κάτι από ένα τραγούδι των αδερφών Κατσιμίχα που νιώθω οτι είναι για εμένα
.Μου μείνανε οι θεωρίες και τα λόγια
ένα "τελειώσαμε" και εγώ μες στη ζωή σας
Έφυγα σαν τον κλέφτη δίχως λόγια
και δεν λογάριασα την πίκρα τη δική σας
Ένας γελοίος παρλαπίπας κοκοράκος
που όπου με παίρνει και μένα κοκορεύομαι
Ένας χαζός και ζαλισμένος ανθρωπάκος
μες του φαλλού μου το φολκλόρ να κοροϊδεύομαι
Ας αφήσουμε όμως επιτέλους τα λόγια και ας περάσουμε από την αυτοκριτική στις ενέργειες και δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεται, αλλά στα ....... σας, όμως πλέον δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, εκτός βέβαια πάλι αν προσβλέπετε σε μια επόμενη ευκαιρία που θα σας έρθει από τον ουρανό κατά παραγγελία και έτσι θα ξελασπώσετε.
Πλανάστε όμως, γιατί αν δείτε ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται ανάμεσα στο δικό μας το δίκιο και την ανέλεγκτη όρεξη τους για εξουσία, θέσεις,χρήματα κλπ δεν χρειάζεται να τρέφετε ακόμα ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
Βαλαχάς Δημήτρης
Ντοκιμαντερ για το αναφαίρετο δικαίωμα των πρώην χρηστών ουσιών στην εργασία από την Α.Σ. "ΣΧΕΔΙΑ"
Στα πλαίσιο Προβολής και Δημοσιότητας της Πράξης ΕΣΠΑ ΤΟΠΕΚΟ με τίτλο «Τοπικό Σχέδιο Ενσωμάτωσης πρώην χρηστών ουσιών στην αγορά εργασίας του ν. Θεσσαλονίκης», δημιουργήθηκε ντοκιμαντέρ από την ΔΕΠΘΕ (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος & Επικοινωνίας Δήμου Θεσσαλονίκης), εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΣΧΕΔΙΑ».
Η ΑΣ «»ΣΧΕΔΙΑ» είχε Συντονιστή-Εταίρο τον ΟΚΑΝΑ (ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ παράρτημα Θεσσαλονίκης) και εταίρους τους: «ΙΑΝΟΣ ΨΝΘ», «ΑΡΓΩ ΨΝΘ», τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΣΕΙΡΙΟΣ», «ΠΥΞΙΔΑ», «ΕΛΠΙΔΑ», «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ», «Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης», «ΔΕΠΘΕ», «ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΑΤΩΝ».
Το ντοκιμαντέρ προβάλει τη ρεαλιστική ανάγκη και την αγωνία των πρώην χρηστών ουσιών για το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, δικαίωμα που οδηγεί σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους, δίχως στιγματισμούς.
Ερωτηματικά, προβληματισμοί, επαναπροσδιορισμός πολιτικών και μέτρων, στροφή στην κοινωνική οικονομία και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα με στόχο την πλήρη κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση των πρώην χρηστών ουσιών στον κοινωνικό ιστό και στην αγορά εργασίας.
Λύσεις με κοινωνικό αντίκρισμα, που ενσωματώνουν κοινωνικά και επαγγελματικά άτομα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ).
"ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" ΔεΝ ΕπαιτούμΕ ΔεΝ ΑπαιτούμΕ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ
Για να δείτε το ντοκιμαντέρ,μπείτε στο YouTube και ψάξτε Ο.ΚΑ.ΝΑ.