Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Καλημέρα σε όλες και όλους με βροχή σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ'' ξεκινά μια προσπάθεια να φέρει στην επικαιρότητα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν πολλά χρόνια τώρα τους θεραπευόμενους του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και με τον τρόπο αυτό να πιέσει τα αρμόδια υπουργεία (υγείας και δικαιοσύνης) ώστε να δώσουν λύσεις ΑΜΕΣΑ ειδικά για όσα μας βγάζουν την ψυχή και καταπατούν βάναυσα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς πολλά από αυτά δεν έχουν καν δημοσιονομικό κόστος και δεν χρειάζεται να ''πάρουν άδεια'' από κανέναν για να τα λύσουν και να σταματήσουν σκοπιμότητες, αδικίες, και συνεχείς παραβιάσεις, που ίσως, έως σήμερα να έχουν κοστίσει και την ζωή ακόμα ανθρώπων.
Με αφορμή λοιπόν αυτά που τράβηξα λόγο της φυλάκισης μου (επειδή δεν παρουσιάστηκα ως όφειλα, για να δώσω ''παρόν'' στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου για 2 συνεχόμενους μήνες) για περίπου 20 ημέρες και ύστερα από την απόφαση της θεραπευτικής ομάδας της Γ μονάδας υποκατάστασης μεθαδόνης του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης με την οποία μου χορήγησαν 12 τελευταίες δόσεις από την στιγμή που πέρασα το κατώφλι της Δικαστικής Φυλακής Διαβατών Θεσσαλονίκης και με την ίδια απόφαση θεώρησαν ότι παρόλο που η απότομη αποδέσμευση μου από την μεθαδόνη (κάθε ημέρα και 5mg πιο κάτω) μπορεί να προκαλέσει στερητικά προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μου (αλλά και την υγεία κάθε θεραπευόμενου που θα πάθει το ίδιο) συνέχισαν την τακτική που ο νόμος ορίζει.
Ο νόμος λέει για 12 τελευταίες δόσεις υποκατάστατου από την στιγμή που κάποιος που παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. βρεθεί στη φυλακή για οποιονδήποτε λόγο.
Επειδή αντιλαμβάνεστε, ότι για όσους δεν γνωρίζουν για αυτή την ξεφτίλα που την ονόμασαν νόμο είναι δύσκολο να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, θα φέρω ένα απλό παράδειγμα για να το καταλάβουν όλοι και έτσι ίσως βρεθεί κάποιος 'άνθρωπος' που θα θελήσει να σταματήσει αυτή την αθλιότητα που παράγει αναίτιο πόνο και προκαλεί ένα σωρό προβλήματα σε ανθρώπους που παλεύουν να αλλάξουν την ζωή τους η να την συνεχίσουν όπως οι ίδιοι θέλουν.
Σκεφτείτε λοιπόν το εξής απλό, - κάποιος έχει κάνει ένα αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο με φυλάκιση, με κάθειρξη η και με ισόβια γιατί παραδείγματος χάριν έχει σκοτώσει ένα άνθρωπο η έκανε μια ληστεία η βίασε η ασέλγησε σε ανήλικο η οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε- αυτός λοιπόν ο άνθρωπος πριν συλληφθεί και οδηγηθεί στην φυλακή είχε (και εξακολουθεί να έχει) ένα πρόβλημα με την υγεία του, παραδείγματος χάριν πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και κάθε ημέρα πρέπει οπωσδήποτε να κάνει 1 ένεση ινσουλίνης για να μην πεθάνει, το κράτος λοιπόν (όπως ο νόμος ορίζει) είναι υπεύθυνο για την συνέχεια της θεραπείας του που του την χορήγησαν οι θεράποντες γιατροί του ασθενή. Και πράγματι έτσι γίνετε και πολύ σωστά γίνετε διότι ο νόμος λέει ότι εκτός από την στέρηση της ελευθερίας του δεν επιτρέπετε να υποβάλουμε τον οποιονδήποτε κρατούμενο σε οποιοδήποτε άλλο μέτρο που μπορεί να τον επιβαρύνει.
Μέχρι εδώ ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό που περιγράφω.
Τώρα ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί η πολιτεία (και μάλιστα μιας ευρωπαϊκής χώρας όπως η Ελλάδα) ΔΙΑΚΌΠΤΕΙ χωρίς καμία εξήγηση και μέσα σε ανεπίτρεπτα (για τους ίδιους τους γιατρούς) χρονικά όρια, την συνέχιση της θεραπείας που γιατροί του Ο.ΚΑ.ΝΑ. (δημόσιος οργανισμός κατά των ναρκωτικών είναι ο Ο.ΚΑ.ΝΑ.) έχουν χορηγήσει σε κάθε θεραπευόμενο που ζήτησε ο ίδιος την βοήθεια τους???
Πως μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να ανέχεται να υποφέρουν άνθρωποι και να κινδυνεύει και η ίδια τους η ζωή ακόμα, ενώ είναι ηθικά αλλά και νομικά υποχρεωμένη να εξασφαλίζει την θεραπεία τους για όσο αυτοί οι άνθρωποι εκτός από την ιδιότητα του ασθενή αποκτήσουν και την ιδιότητα του κρατούμενου?
Πως επιτρέπουν να υποφέρουν φρικτά κρατούμενοι που έκαναν το λάθος να ζητήσουν από το κράτος την βοήθεια του ώστε να προχωρήσουν σε απεξάρτηση η να παραμείνουν για όσο αυτοί επιθυμούν στα προγράμματα μείωσης της βλάβης αλλά είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του Ελληνικού κράτους για αδίκημα π.χ. κατοχής ναρκωτικών από χρήστη?
Για ποια ανεμπόδιστη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας μιλάμε, όταν αυτοί οι ίδιοι σου διακόπτουν με τέτοιο βάναυσο τρόπο την θεραπεία που αυτοί θεωρούν ότι πρέπει απρόσκοπτα να λαμβάνεις έως ότου θεραπευτείς??
Τελικά το ότι είσαι εξαρτημένος και μαζί κρατούμενος είναι λόγος για να πεθάνεις?
Μήπως φοβάται το κράτος της άναρθρες κραυγές των κάποιων συντηρητικών που θα πούνε ότι αηδία τους κατέβει για να συνεχίσουν να υπάρχουν εισαγωγές ναρκωτικών στις φυλακές της χώρας?
Ποιους άραγε συμφέρει η διατήρηση αυτής της κατάστασης?
Τέλος ενημερώνουμε ότι θα καταθέσουμε με την βοήθεια νομικών που στηρίζουν τον ''ΣΙΣΥΦΟ'' μήνυση και αγωγή κατά του Ελληνικού κράτους για παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου