Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Καλό μεσημέρι ελπίζω να έχετε όλοι σας.
Λοιπόν βρεθήκαμε με την διευθύντρια στην Γ μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και κάναμε μια συζήτηση που δεν θα την έλεγα πετυχημένη αλλά τουλάχιστον έμαθαν τις απόψεις μας στο θέμα των αποβολών και του ωραρίου και φυσικά η κύρια Μίχου είπε αυτά που λέει πάντα, ότι δηλαδή το μόνο που την ενοχλεί είναι η παραμονή των Θεραπευόμενων στο συγκεκριμένο σημείο δίπλα στο περίπτερο στο άνοιγμα στην κοινότητα μπροστά.
Μας είπε ότι αυτό που την ενοχλεί είναι ότι τα παιδιά πηγαίνουν εκεί από τις οκτώ το πρωί και δεν είναι οπτικά το θέμα ωραίο, βλέπετε ότι έχουμε τελείως διαφορετικές αντιλήψεις στο τρόπο που βλέπει κανείς την εικόνα. Η διευθύντρια το αντιμετωπίζει σαν θέμα αισθητικής ενώ εμείς το αντιμετωπίζουμε όχι απλά σαν σύμπτωμα που πρεπει να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι η να μεταφερθούν τα παιδιά 200 μέτρα πιο κάτω οπότε αφού δεν θα το βλέπει κανείς από τους νοικοκυραίους τότε δεν υπάρχει κιόλας το πρόβλημα!!
Εμείς θέλουμε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό που όμως ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει από τότε που υπάρχουν οι μονάδες του Ο.ΚΑ.ΝΑ σαν όχι μια ευκαιριακή κατάσταση που ζητά λύση αλλά με μια μεγαλύτερη οπτική, αντιμετωπίζοντας το στην αιτία που το γεννά και που γνωρίζουμε ολοι πια είναι αυτή.
Τα προγράμματα μείωσης της βλάβης που τόσα λέμε και λέμε στην Ελλάδα για αυτά, είναι μια ουτοπία, και ουτοπία είναι για την χώρα μας όχι για άλλες χώρες που τα προάγουν σωστά και με γνώμονα την καλή υγεία του χρήστη γενικώς και όχι μόνο για όσους παρακολουθούν κάποιο προγραμμα απεξάρτησης, σκεφτείτε τι παρέχει το κράτος πρόνοιας της Ελλάδας στους χρήστες προγραμμάτων ( θα σκέφτεστε ώρες για να βρείτε κάτι εκτός από τα υποκατάστατα, τα οποία και κοστίζουν για όλους τους Ελληνες θεραπευόμενους περίπου 1.800.000 ευρώ, για όλη την Ελλάδα) όταν για παράδειγμα στην Ολλανδία ο κάθε εγγεγραμμένος σαν εξαρτημένος λαμβάνει 1.100 ευρώ μηνιαία και μια πλήρη ιατροφαρμακευτική περιθάλψει που περιλαμβάνει και την άμεση σχεδόν χορήγηση του νέου καταπληκτικού φαρμάκου για την ηπατίτιδα C που έχει σαν αποτέλεσμα να αποφεύγονται χωρίς λόγο θάνατοι από την ασυμπτωματική (ας μη το ξεχνάμε αυτό) ηπατίτιδα C, μακροχρόνιες θεραπείες αμφιβόλου επιτυχίας με παράλληλη καταπόνηση του οργανισμού του ασθενή και αρκετά πολυέξοδες και αυτές, αλλά εδώ μιλάμε για χιλιάδες ζωές νέων ανθρώπων και όχι για χρηματικά ποσά.
Συγνώμη ρε παιδιά για το κουσούρι μου αυτό να γράφω πολλά αλλά με πειράζει πολύ το φέρσιμο της πολιτείας απεναντι μας και με πιάνει αυτή η καταγγελτικότητα που όμως οι ''ειδικοί'' ψυχίατροι και ψυχοθεραπευτές θα σας πούνε ότι είναι η ''οργή'' του νυν η πρώην χρήστη που αυτοί όμως με στωικότητα υπομένουν!!
Λοιπόν συνοψίζω, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή ενας τρόπος υπάρχει!!
ΑΓΩΝΑΣ! ΑΓΩΝΑΣ! ΑΓΩΝΑΣ!
Εμπρός να κάνουμε γνωστό το θέμα μας!!
Να μάθει η Ελληνική κοινωνία ότι από τα νούμερα που ακούει να περνούν δίπλα στα αυτιά της Ο.ΚΑ.ΝΑ. κλπ αυτά τα ποσά που μας αφορούν είναι το 10% το πολύ!!!
Όσοι έχετε υπολογιστές να γράφετε για την πραγματικότητα αυτή, να τα λέτε στους συγγενείς σας και τους φίλους που δεν είχαν και ελπίζω να μην έχουν την γκίνια να γνωρίσουν από μέσα αυτή την τραγική πραγματικότητα.
Να προτείνετε ιδέες και να λέτε την άποψη σας για τις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για εσάς, γιατι οι αποφάσεις που παίρνονται σε κλειστά γραφεία μακριά από τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου συνήθως εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα...
ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ
αν περιμένουμε από το δικό τους σκοινί να μας βγάλουν από το πηγάδι που πέσαμε.. Δεν θα δούμε ποτέ ήλιο...
Για το ''ΣΙΣΥΦΟ''
βαλαχάς δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου