Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Καλημέρα φίλοι.
Αύριο πέμπτη η συνάντηση στην Γ μονάδα στο νοσοκομείο Παπανικολαου με την διευθύντρια την κυρία Μίχου για τα θέματα των αποβολών και των ασφυκτικών ωραρίων που έχουν επιβληθεί από την θεραπευτική ομάδα της μονάδας.
Θα σας παρακαλούσα και σας ζητώ να ειστε στην μοναδα στις 10πμ ώστε να μιλήσουμε ολοι μαζί με την διευθύντρια για τα πολυ σοβαρά μας θέματα.
Πρέπει να καταλάβουμε ολοι μας ότι αν δεν δώσουμε αυτόν τον αγώνα ενωμένοι, θα δυσκολευτούμε να αλλάξουμε τις δικές τους νοοτροπίες που τους έχουν καταστήσει δικαστές, ενόρκους και μικρούς θεούς ( αφού με τις αποφάσεις τους μπορεί να οδηγήσουν ανθρώπους στο ΘΑΝΑΤΟ, εφόσον πρώτα τους πετάνε για του ψύλλου πήδημα στην ΠΡΕΖΑ) με τις αποβολές που όπως έχω ξαναγράψει τις θεωρώ έσχατο μέτρο συμμόρφωσης για τις όποιες τυχόν ''παραβατικές'' συμπεριφορές των θεραπευομένων στις μονάδες του Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Ο σύλλογος μας δεν θέλει να καταργήσει τους όρους και τις συμφωνία που υπογράφει ο κάθε θεραπευόμενος όταν εισερχεται στο θεραπευτικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία του Ο.ΚΑ.ΝΑ., θέλει όμως να τις αλλάξει και αυτό γιατί το υπάρχον πλαίσιο είναι πολυ παλιό και όταν έγινε το σκεπτικό ήταν να έχει την δυνατότητα η θεραπευτική ομάδα κάθε μονάδας να καταστέλλεται κάθε συμπεριφορά από τον θεραπευόμενο που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην μονάδα.
Εντάξει κανείς μας δεν θέλει να ασκείται βια σωματική η λεκτική μεταξύ των θεραπευομένων η εναντίον των εργαζομένων, κανείς μας δεν συμφωνεί να βγαίνει το φάρμακο κρυφά από την μονάδα χωρίς την έγκριση του υπεύθυνου προσώπου αναφοράς και γενικά πρεπει και είναι απαραίτητο να υπάρχει πλαίσιο που θα τηρείται από ολους.
Όμως από την άλλη πλευρά όπως εγραψα το υπάρχων πλαίσιο είναι παλιό και με το σκεπτικό που υπήρχε πριν 20 χρόνια που κακά τα ψέματα οι αρχικοί εργαζόμενοι στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. αντιμετώπιζαν τους θεραπευόμενους σαν ανθρώπους που μπορεί να τους έκαναν ακόμα και κακό ακόμα λόγο της φύσης της αρρώστιας τους. Έβαλαν στις μονάδες σεκιουριτάδες για την διατήρηση της τάξης αλλά και για να προστατευτούν οι ίδιοι από τους ''επικίνδυνους'' τοξικομανείς.
Εντάξει καλό το παραμύθι αλλά είναι καιρός να αλλάξει αυτο το βιολί.
Η αυστηρότητα που υπήρχε το 1995 δεν έχει κανένα λόγο να συνεχιστεί, θυμάστε οι παλιότεροι ότι αν σε έβρισκαν θετικό σε 3 ουροληψίες μπορούσαν και σε έδιωχναν από το προγραμμα, πέρασαν κάποια χρόνια με αυτή την νοοτροπία μέχρι που είδαν ότι πολλά από τα παιδιά που έδιωχναν, μετά από λίγο κατέληγαν σε χειρότερη κατάσταση από το πριν μπούνε στο πρόγραμμα και πάρα πολλά από αυτά τα παιδια που είχαν αποβάλει πέθαιναν από χρήση ηρωίνης αφού δεν μπορούσαν να αντέξουν καν την σκέψη ότι για να ξανά έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το προγραμμα υποκατάστασης θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι και 6 χρόνια για την επανεισαγωγή τους λόγο της γνωστής ''λίστας θανάτου'' που ακόμα υπαρχει στην Αθήνα.
Υ.Γ
Τέλος πάντων, συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν με ποιους κανονισμούς λειτουργεί ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. και όλα αυτά ούτε τα φαντάζονται.
Θα αγωνιστούμε για τα προγράμματα μείωσης της βλάβης αλλά με όρους λειτουργίας δημοκρατικούς και χωρίς εκπτώσεις έχοντας σαν αρχή μας την ''Χάρτα δικαιωμάτων των εξαρτημένων'' που έχει αποδεχθεί η Ελληνική πολιτεία!!
Ας μην ξεχνάμε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!
ας μην τους κάνουμε την χάρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου