Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Γεια σε όλες και ολους.
Μετά την άρνηση της διευθύντριας κας Μίχου της Γ μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη να σταματήσει ΑΜΕΣΑ να παραβιάζει τον νόμο, το πλαίσιο λειτουργίας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. αλλά ακόμα και τον εσωτερικό κανονισμό τους και να συνεχίζει να αποβάλει θεραπευόμενους ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, χωρίς να καλεί σε απολογία και χωρίς να αιτιολογεί τις αποφάσεις της θεραπευτικής ομάδας της Γ' μονάδας με την οποία (γράφω για την συγκεκριμένη απόφαση) αυθαίρετα ξανά γράφω ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ και ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ΄ ο Σύλλογος Θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ. Βορείου Ελλάδας ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ'' την ερχόμενη δευτέρα η τρίτη και αφού συνεδριάσει το Δ.Σ. προτίθεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης μηνυτήρια αναφορά κατά της θεραπευτικής ομάδας της Γ΄ μονάδας αλλά και κατά παντός υπευθύνου για κατάχρηση εξουσίας με επιζήμιο αποτέλεσμα για τους ασθενείς σε βραχυπρόθεσμο η μακροπρόθεσμο διάστημα.
Ο σύλλογος προσπάθησε επανειλημμένα να λυθεί το σοβαρό αυτό θέμα χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά ύστερα από την άρνηση να το συζητήσουν και με τον υποτιμητικό τρόπο που έχουν άλλωστε συνηθίσει να φέρονται στους ασθενείς αλλά και στους εκπροσώπους τους, η κίνηση αυτή θεωρείται επιβεβλημένη για να προστατευτούν τα στοιχειώδη δικαιώματα των θεραπευομένων του Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Ακόμα θα τεθεί υπόψιν του αρμόδιου κυρίου Εισαγγελέα η περίπτωση ενδεχόμενου δόλου εφόσον είναι γνωστό σε όλους τους θεραπευόμενους οτι εάν κάποιος από αυτούς δεν πάει με τα νερά τους (των θεραπευτών) η κατά την άποψη τους (των θεραπευτών) αυθαδιάζει η δημιουργεί πρόβλημα τότε θα βρεθεί λόγος να τον αποβάλουν η να του κάνουν την ζωή δύσκολη! (ολοι εσείς που το διαβάζετε ξέρετε γιατί πράγμα μιλάω αν ειστε θεραπευόμενοι)
Και ας μην ξεχνάμε πόσοι από τους θεραπευόμενους που αποβλήθηκαν από τους κατά τα άλλα ''λειτουργούς'' γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό ασφαλείας των μονάδων και ολους όσους αποτελούν την θεραπευτική ομάδα της κάθε μονάδας αφού πρώτα κατέληξαν ξανά στην αγκαλιά της πρέζας ορισμένοι από αυτούς δυστυχώς κατέληξαν και σε κάποιο φέρετρο!!! Και όλα αυτά, γιατί για ορισμένους ήταν αθεράπευτοι πρεζάκηδες και όπως ολοι ξέρετε η γνώμη πολλών ''ανθρώπων'' στην Ελλάδα είναι σχετικά με αυτό το θέμα - Έλα μωρέ με αυτούς θα ασχολούμαστε αυτοί είναι χαμένα κορμιά -.
Υ.Γ. Θα σας παρακαλούσα από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν είστε, σε όποια μονάδα η άσχετα με το αν χορηγήστε Μεθαδόνη η Βουπρενορφίνη έχετε πέσει θύματα άδικης μεταχείρισης να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο γράφοντας το θέμα σας στην σελίδα εδώ η στο blog του συλλόγου sisyphusnortherngreece.blogspot.gr, ακόμα στο mail: sisiphus.okana.greece@gmail.com
Αν έχετε σιχαθεί να σας φέρονται σαν ανθρώπους και εγώ δεν ξέρω ποιας κατηγορίας, αν θέλετε να αλλάξει αυτό, αν κουραστήκατε από την απόρριψη και τον στιγματισμό, τότε γράψτε για όλα αυτά.
Βαλαχάς Δημήτρης
(κάνε κάτι πριν βρεθείς να κοιτάς απ αυτή την θέση!) είναι αργά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου