Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Γιάννης Μηλιώκας - Χαραμοφάης (Άντρα μου πάει)



Καλό σας βράδυ.
Τα ξημερώματα γύρισα από Αθήνα μετά από μια συνάντηση με τον Γ,Γραμ. του Υπουργείου Υγείας τον κύριο Γιαννουλάτο.
Του εθεσα το θέμα που αφορά τους περισσότερους από εσάς δηλαδή για την επαναφορά του ποσοστού για την βαριά τοξικοεξάρτηση με κακή πρόγνωση στο 67% από το 35% που το έκανε ο Κουτρουμάνης (ναι αυτός ο τύπος που έχει το θράσος και βγαίνει στα κανάλια για να μας δώσει τα φώτα του και για το ασφαλιστικό ξεχνώντας τι έχει κάνει ο ίδιος και η παρέα του όταν ήταν στην κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με την ΝΔ αν δεν κάνω λάθος).
Ο κύριος γενικός μου είπε οτι στους επόμενους 2 - 3 μήνες θα συγκληθεί η αρμόδια επιστημονική επιτροπή που έχει την δικαιοδοσία να επανεξετάζει ποσοστά αναπηρίας και οτι η κυβέρνηση βλέπει θετικά το θέμα.
Ακόμα έγινε και η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. τον κύριο Καφετζόπουλο (καμία σχέση με τον ηθοποιό) που δεν πήγε καθόλου καλά, μιας και μάλλον μιλούσαμε άλλη γλώσσα.
Ο κος Καφετζόπουλος απαίτησε από τον ''ΣΙΣΥΦΟ'' να μην ασχολείται με το τι συμβαίνει στην Αθήνα γιατί υπαρχει εκεί ο Σύλλογος Θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ. (ΣΘΟ) και μου ζήτησε να ασχολούμαστε με την Βόρειο Ελλάδα και με άλλες περιοχές της χώρας, αλλά τα προβλήματα της Αθήνας, αν υπάρχουν τέτοια, θα τα συζητά ο ίδιος με τον Σ.Θ.Ο. και αντίστοιχα εμείς θα απευθυνόμαστε στον κύριο Γασγαλίδη ο οποίος είναι υπεύθυνος για εμάς τους Βόρειους.
Βέβαια μου πρότεινε οτι σε διαφορετική περίπτωση (δηλαδή αν δεν συμφωνούμε με αυτή την πρόταση) να προχωρήσουμε σε ίδρυση ομοσπονδίας συλλόγων δηλαδή μεταξύ του ''ΣΙΣΥΦΟΥ'' και του ''Σ.Θ.Ο.'' κατόπιν τούτου και επειδή ο κος Πρόεδρος πιστεύει οτι όλα είναι γύρω του ρόδινα, ωραία, ηθικότατα και πάνω απ όλα ΝΟΜΙΜΑ εγώ σαν πρόεδρος του ''ΣΙΣΥΦΟΥ'' θα συγκαλέσω το συντομότερο δυνατό το Δ.Σ. του συλλόγου μας σε πρώτη φάση, για να ενημερώσω όπως πρέπει να γίνει τα υπόλοιπα 4 μέλη για να απαντήσουμε σε αυτό και σε δεύτερη φάση θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση ώστε να αποφασίσουν όλα τα μέλη μας αν επιθυμούν να προχωρήσουμε σε πρόταση πρός τον Σύλλογο Θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ. για να ιδρύσουμε Ομοσπονδία και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι που θα προκύψουν και από τους 2 συλλόγους να μας εκπροσωπούν στα διάφορα θέματα, (αφού προβλήματα δεν υπάρχουν) στις σχέσεις μας με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Τώρα θα παρακαλούσα, όσους από εσάς ρίχνετε καμιά ματιά στην σελίδα μας, να γράψετε την γνώμη σας σχετικά με την πρόταση του κυρίου Πρόεδρου, συνυπολογίζοντας όμως και τα πρακτικά προβληματάκια που ίσως προκύψουν π.χ. χρειάζεται χώρος για να γίνει γενική συνέλευση (εδώ πάνω άρχισε να κάνει ψόφο και δεν είμαστε για πάρκα), χρειάζονται και μερικά ψιλά για τα έξοδα και εμείς δεν έχουμε χορηγούς και δεν φαντάζομαι οτι θα μας βοηθήσει ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. αφού εδώ δεν έδωσαν 40 ευρώ για να κατέβω στην Αθήνα για συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος ο Πρόεδρος.
Τέλος πάντων ελπίζω να καταλάβατε τον λόγο για τον οποίο έκανα την ανάρτηση μου και το νόημα της, αν κάποιοι δεν τον κατάλαβαν να ειστε βέβαιοι οτι αν μου ζητηθεί μπορώ να την κάνω πιο ''λιανά'' (όπως εξηγεί και ο κος Μπαμπινιώτης για τον όρο -πιο απλά, πιο εύκολα- στην σελίδα του λεξικού του).
Υ.Γ. εδώ ταιριάζει αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου