Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ'' ζήτησε να γίνει μια συνάντηση με την υπεύθυνη της Γ μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στη Θεσσαλονίκη την κυρία Μίχου η οποία και δέχτηκε για να συζητήσουμε τα θέματα που έχουν προκύψει τελευταία με τις σωρηδόν αποβολές και γενικά για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην πιο μακρινή από την πόλη μονάδα σχετικά με τις ώρες προσέλευσης των θεραπευομένων στην μονάδα.
Δηλαδή δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να πρέπει κάποιος να πάρει μέχρι και 3 λεωφορεία για να φτάσει στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αν τυχόν αργήσει 2 λεπτά να περιμένει 3 ώρες για να χορηγηθεί, αλλά ταυτόχρονα αν περιμένει σε κοντινή απόσταση από την μονάδα και τον δει ένας εργαζόμενος τότε τον περνάνε θεραπευτική και χωρίς κανένα δικαίωμα, έστω απολογίας δικαιολογίας η αιτιολογίας τον διώχνουν για 1 μήνα για να μην το ξανακάνει αλλά και για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι!!!
1ο΄ Λοιπόν ο σύλλογος μας ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ'' θεωρεί τις τακτικές αυτές απαράδεκτες, εντελώς αβάσιμες παράνομες και καταχρηστικές.
2ο΄ Από σήμερα δηλώνουμε οτι θα ενημερώσουμε τον συντονιστή Βορείου Ελλάδας κύριο Γασγαλιδη Κώστα ώστε να πάψουν άμεσα αυτού του τύπου ανεκδιήγητες τακτικές που κατά την ταπεινή μας γνώμη οχι μόνο δεν συμμορφώνουν κανέναν αλλά αντίθετα σπρώχνουν στην πρέζα τα παιδιά που σχεδόν βίαια αποβάλλονται απο την θεραπεία τους χωρίς να ενδιαφέρετε κανένας μετά για την τύχη τους.
3ο΄ Ενημερώνουμε τέλος, πως αν δεν βρούμε κατανόηση και από -κοινού λύση- με τον κύριο Γασγαλίδη θα ενημερώσουμε τον πρόεδρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κύριο Καφετζόπουλο και αν και από εκεί δεν αλλάξει κάτι, τότε θα κινηθούμε σε άλλα επίπεδα και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του που σίγουρα έχει. Γιατί όταν διώχνεις, αποβάλλεις κάποιον που έχει εν το μεταξύ χτίσει η προσπαθεί να χτίσει την ζωή του ξανά, βασιζόμενος στο υποκατάστατο και στην ψυχοθεραπεία που (δυστυχώς υποτίθεται ότι του) παρέχεις σαν κράτος με κοινωνική πρόνοια και τον ξανά πετάς στην κυριολεξία στην πρέζα με αποτέλεσμα ακόμα και τον θάνατο του (ξέρω τι γράφω) τότε οχι μόνο έχεις ηθικές ευθύνες αλλά ίσως επιτέλους κάποιοι αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αν υπάρχουν και άλλου ειδους ευθύνες και ναι εννοω τις ποινικές...
Υ.Γ. Δεν απειλούμε κανέναν που κάνει την δουλειά του νόμιμα και ηθικά, ενημερώνουμε όμως τον κόσμο που πληρώνει τα εκατομμύρια ευρώ στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. για να έχουν ένα αύριο τα παιδιά του, που έχουν εμπλακεί με τις εξαρτήσεις κάθε ειδους, πως η διαφάνεια και η κοινωνική συμμετοχή σε τέτοιους οργανισμούς είναι πλέον ζητούμενο.
Εκτός πάλι αν δεν μας αρκούν οι ετήσιοι θάνατοι από τα ναρκωτικά, αν δεν μας αρκεί ότι δεν μπορούμε να αναχαιτίσουμε την αύξηση της χρήσης νέων πιο θανατηφόρων ναρκωτικών και μάλιστα όλο και σε πιο νεότερες ηλικίες, και ψάχνουμε τρόπους να τελειώνουμε με το φαινόμενο τοξικοεξαρτηση τελειώνοντας στα γρήγορα με τους χρήστες λες και το πρόβλημα είναι αυτοί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου