Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Καλό μεσημέρι σε όλες και ολους, συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά υπήρχαν λόγοι υγείας εκτός των άλλων.
Λοιπόν θα προσπαθήσω να απαντήσω στις διάφορες τοποθετήσεις που εγιναν καθώς και σε σχόλια και απαντήσεις που γράφτηκαν από άλλους φίλους.
Εμείς κάναμε μια προσπάθεια να υπερκεράσουμε τα διάφορα προβλήματα και εμπόδια που έχουν βάλει κάποιοι κυβερνώντες στην χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων και ο μοναδικός μας σκοπός ήταν και είναι η
1ο ''Ανεμπόδιστη χορήγηση χρηματικού επιδόματος σε μηνιαία βάση (320 ΕΥΡΏ) σε ολους αναιξαιρέτως τους θεραπευομένους του Ο.ΚΑ.ΝΑ. με μόνη προϋπόθεση την προσκόμιση βεβαίωσης παρακολούθησης προγράμματος του Οργανισμού υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή - ντρια της κάθε μονάδας.''
2ο Ο σκοπός μας (σε δεύτερη μοίρα) είναι ακόμα να μην αναγκάζεται ο κάθε θεραπευόμενος - μενη να περνά κάθε χρόνο επιτροπή η κάθε 2 χρόνια ωστέ να πάψει επιτέλους η ταλαιπωρία που περνάνε οι ανθρωποι μας με οτι συνεπάγεται αυτό (περίμενε να πληρωθείς, τώρα δεν έχει ο δήμος, θα έχει τον άλλο μήνα κλπ) δηλαδή ειστε εναντίον του να εξασφαλίζουμε 4 χρόνια συνεχούς επιδόματος ώστε να μπορούμε ανεμπόδιστα να ασχοληθούμε και με άλλα πράγματα και προβλήματα που έχουμε?
3ο Κανείς δεν είπε οτι μετά τα 4 χρόνια θα σταματά το επίδομα, αλλά αντί να υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης του και μόνο αυτή, ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ'' προτείνει να υπάρχει για όσους (ξαναγράφω) επιθυμούν να κινηθούν και πιο πέρα από την φιλοσοφία της μείωσης της βλάβης και θελήσουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα πρός την μεριά της επανένταξης, τότε λοιπόν να είναι θεσμικά αναγκασμένο το κράτος να δίνει θέσεις εργασίας για αυτούς τους ανθρώπους που ολοι μας ξέρουμε οτι ειναι πολύ μικρός αριθμός, αλλά δεν μπορούμε να μην έχουμε πρόβλεψη για την τύχη τους και την ζωή τους.
Οι τρόποι για να βρεθούν αυτές οι θέσεις εργασίας ειναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ (ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού) που τόσα χρόνια τα καταληστεύουν διάφοροι επιτήδειοι που κόβουν βόλτες καθημερινά στα υπουργικά και άλλα γραφεία.
Ακόμα όπως πολύ σωστά επισημάνατε οι περισσότεροι από εσάς θα μπορούσαν αυτές οι θέσεις εργασίας να βρεθούν από τον ίδιο τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. (πάνω σε αυτό πρέπει να ξέρετε οτι ο κύριος πρόεδρος Ε. Καφετζόπουλος καθώς και αρκετοί από το Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ. είναι πεπεισμένοι οτι αυτό έπρεπε να γίνει ΧΘΕΣ)
Τώρα όσο για τα υπόλοιπα σχόλια που έχουν γραφτεί και ειναι σε δεύτερη μοίρα με αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε θα πω μόνο οτι τα παραδείγματα μας, που έκαναν ορισμένους και ορισμένες να εκνευριστούν οι να θεωρήσουν εαυτούς τους θιγομένους δεν είχαν αυτό τον σκοπό, αλλά θελαν να καταδείξουν μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείτε και εξηγώ - εμείς δεν είπαμε οτι ολοι οι άντρες εξαρτημένοι, θεραπευόμενοι, απεξαρτημένοι η οτι άλλο θα γυρίσουν στην χαμηλή εγκληματικότητα ούτε φυσικά σε καμία περίπτωση οι γυναίκες θα καταλήξουν στην ανελεγκτη η ελεγχόμενη πορνεία, από που βγήκε το συμπέρασμα αυτό? Εμείς είπαμε οτι όταν το κώλο κράτος κόβει τον αέρα από ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς θα περάσουν δυστυχώς για τους ίδιους σε αυτή την γαμημένη κατάσταση που κανείς μας δεν πιστευω να θέλει να βρεθεί, αλλά ούτε και να εύχεται να βρεθεί κανενας άνθρωπος στο κόσμο και όχι μόνο όσοι παλεύουν με τα συγκεκριμένα προβλήματα.
Τέλος ζητώ συγνώμη για το σεντόνι αλλά δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός που με πείραξε προσωπικά αφού σε εμένα αναφέρεστε όταν ορισμένοι λέτε να μην γράφω ''παραμύθια'' για ανθρώπους που μολύνθηκαν σκόπιμα, γιατί κάνω κακό επειδή κάποιοι θα βγούνε και θα πούνε οτι -ορίστε να τι κάνουν αυτοί για να πάρουν λεφτά ούτε την ζωή τους την ίδια δεν λογαριάζουν!! Και λοιπόν κατά την δική σας γνώμη πρέπει να το βουλώσω? να το πνίξω? να βάλω όπως κάνουν κατά την προσφιλή τους συνήθεια ορισμένοι τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΚΙ? Καταλαβαίνω πολύ καλά ακόμα οτι πραγματικά υπάρχει εν δυνάμει κίνδυνος ορισμένοι να βρούνε ''πάτημα'' για να ανοίξουν συζητήσεις που ούτε της ώρας ειναι αλλά και δεν της θέλουν οι φίλοι μας. Εντάξει, αλλά, άλλο το ένα και άλλο το... μην γράφεις ''παραμύθια'' δημήτρη..
Σας ευχαριστούμε ολους, για την συζήτηση, για τους προβληματισμούς, για τις αντιρρήσεις για τα σχόλια και γενικά για την ζωντανή κουβέντα.. Όμως θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να λειτουργούμε σαν σύνολο και για όσο δεν το κάνουμε αυτό θα κρεμόμαστε από τα δικά τους αr&%$!@ ειναι επιτακτική ανάγκη να πιστέψουμε στην δύναμη που έχουμε σαν σύνολο, γιατί σαν μονάδες μπορεί κάποιος να βολέψει το κώλο του αλλά για λίγο διάστημα και θα τους έχει πάντα και υποχρέωση, αν ομως πιστέψετε σε αυτό που μέσα μας ολοι ξέρουμε, (η ένωση φέρνει την δύναμη) τότε και μόνο τότε θα αλλάξουν όλα για εμάς και τις ζωές μας. Κανένας δεν θα μας χαρίσει τίποτα και όσοι αμφιβάλλετε αν θέλετε να ''δείτε'' το μέλλον τότε ρίξτε μια ματιά στην ιστορία στο παρελθόν.
χαιρετισμούς σε όλες και ολους
για τον σύλλογο θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Βορείου Ελλάδας ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ''
βαλαχάς δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου