Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Καλό σας μεσημέρι
Ο σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον διευθυντή της Ε μονάδας υποκατάστασης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στο λιμάνι και την κοινωνική λειτουργό που αμέσως μόλις έμαθαν για το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας του θεραπευόμενου και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει κινήθηκαν άμεσα και μεσολάβησαν στην δημοτική αρχή. Ελπίζουμε οτι την ερχόμενη δευτέρα θα αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την υπηρεσία ''βοήθεια στο σπίτι'' την σίτιση και την σωματική καθαριότητα του θεραπευόμενου που πλέον είναι κατάκοιτος και δε μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.
Πάντως αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερθηκαν τα 2 αυτά άτομα που ήταν παρόν την στιγμή που ο άνθρωπος έπαθε το βαρύτατο πνευμονικό οίδημα και την θρόμβωση και αναγκαστικά μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο και παρέμεινε 3 ολόκληρους μήνες στην εντατική λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης του. Μετά από ώρες, στην κυριολεξία λεηλάτησαν το σπίτι του ανθρώπου την στιγμή που ο ίδιος πάλευε για την ζωή του, δεν αρκέστηκαν στο να του κλέψουν τα τελευταία σουμποξόν που είχε αφήσει εκεί αλλά έκλεψαν στην κυριολεξία τα πάντα, τηλεόραση, ράδιο-cd, το ψυγείο, την κουζίνα που μαγείρευε, το πλυντήριο και οτι άλλο θεώρησαν πως μπορούν να πουλήσουν.
Έφτασαν στο σημείο οι αισχροί να ξηλώσουν ακόμα και τα φωτιστικά που είχε στο ταβάνι και ήταν χαλασμένα και παλιά, μάζεψαν ακόμα και όλες τις λάμπες, πήραν 2 χαλιά και μερικούς φθαρμένους διαδρόμους, 2 παλιά ξύλινα τραπέζια και αρκετά ρούχα καθώς και ένα ζευγάρι τρύπιες κάλτσες (ήμαρτον).
Φίλοι τα γράφω όλα αυτά γιατί εκτός από την άθλια συμπεριφορά πρός έναν συμπάσχοντα συνάνθρωπο τους αυτή η τόσο σκληρή συμπεριφορά δείχνει και κάτι ακόμα που δεν θα πρέπει να το κρύψουμε κάτω από το χαλάκι και φυσικά ολοι σας αντιλαμβάνεστε για ποιό πράγμα μιλώ.
Ευθύνες είμαι ο τελευταίος που θα αποδώσει στον οποιονδήποτε, πρέπει όμως (κατά την γνώμη μου) να τα συζητάμε αυτά και παρόμοια φαινόμενα στο φως και θα ηθελα να τοποθετηθείτε όσοι από εσάς, όπως και εγώ έφτασα κάποια στιγμή στη ζωή μου να κάνω πράγματα που καθόλου περήφανος δεν νιώθω γι αυτά. Ξέρετε, ένα από τα ανθρώπινα δικαιώματα ειναι και το να κανουμε λάθη, αρκεί τα λάθη μας αυτά να προσπαθούμε να μην τα επαναλαμβάνουμε, να τα αφήνουμε πίσω και το πιο σημαντικό (για εμένα) να μην αφήνουμε να καθορίζουν το ποιοι τελικά είμαστε.
Υ.Γ. Θα σας παρακαλέσω πολύ να διαβάσετε την επόμενη δημοσίευση που θα κάνουμε (ίσως και σήμερα) γιατί έχει να κάνει με τις εξελίξεις στα προνοιακά επιδόματα. Πρέπει αδέρφια να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να καταλάβουμε οτι έχουμε την δύναμή να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το δικαίωμα μας στην αξιοπρεπή διαβίωση όντας άτομα με ειδικές αναγκες (ΑΜΕΑ) δεν έχω πλέον αλλά λόγια για να το πω και να το γράψω, αλλά κυριολεκτικά αυτές τις ώρες κάποιοι αποφασίζουν για τις δικές μας ζωές και τύχες!! δεν μας ενδιαφέρει ρε γαμώτο?? δεν μπορούμε για μια μόνο ημέρα να βρεθούμε και να απαιτήσουμε αυτά που οφείλει η πολιτεία να μας παράσχει?? Έχετε σκεφτεί από ποιους μαζεύει το κράτος τα χρήματα που δίνει η πρόνοια?? Έλεος πια!! από εμάς και τις οικογένειες μας τα παίρνει και σωστά κάνει για να τα δίνει ομως σε όσους έχουν συγκεκριμένες αναγκες και τις απαραίτητες προϋποθέσεις!!
ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ με την βαριά τοξικοεξαρτηση, με την ηπατίτιδα C η και την Β μαζί, με τις θρομβώσεις στα χέρια και τα πόδια σου, με τα άτονα έλκη, τις ανοιχτές πληγές, με το διαλυμένο στομάχι, με το στόμα χωρίς δόντια, και φυσικά με την κατάθλιψη και ένα σωρό ακόμα ψυχολογικές παθήσεις να σε ταλανίζουν και να τα βλέπεις όλα μαύρα μια ζωή... ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ?
Αν νιώθεις έτσι αφιέρωσε μια ώρα και έλα, μαζί, ολοι μαζί να βρεθούμε και να θυμίσουμε στους καρεκλοκένταυρους εξουσιαστές οτι η ζωές μας δεν τους ανήκουν και δεν θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς...
''ΣΙΣΥΦΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου